OM OSS

Vår förening har en lång historia men som för många andra föreningar slog pandemin hårt. Nu är vi i en återuppbyggnadsfas med siktet på en växande förening med många spelare på olika nivåer.

Hos oss är alla som fyllt 18 år välkomna. Royals präglas av en sann roller derby-anda - vi har en öppen och inkluderande kultur med stor och stark gemenskap där alla är viktiga och får ta plats.

Royal Swedish Roller Derby (RSRD) skiljer sig lite från andra ligor. Dels är det en inhemsk derbyliga, vilket innebär att vi består av flera olika stockholmslag som tävlar mot varandra i en serie, med finalmatcher i slutet av säsongen. Den andra skillnaden är att RSRD fungerar som en riotliga. Vi ser roller derby inte bara som en sport, utan även som en rörelse.

RSRD startades sommaren 2011, av Michell “Lil Chazza” Diaz Nocetti och Anna “Lady Lovely Blocks” Enqvist Larsson, tillsammans med Klara “Birdy Black Eye” Meri och Moonees “Moon Howler” Lindqvist. Lil Chazza var en av huvudpersonerna som tog roller derby till Sverige år 2007, och en av grundfigurerna i Stockholm Roller derby. Lady Lovely Blocks startade Luleåligan 2008. En sen kväll i augusti 2011 bestämde sig dessa fyra rollers att det saknades underground i svensk roller derby, och startade Sveriges första riotliga.

2018 blev vi fullvärdiga medlemmar i WFTDA!

Translate »
Scroll to Top